A bejárati ajtó a homlokzati kép fontos eleme. Kapcsolatot teremt forma és funkció, valamint a külső és belső terek között. Tökéletesen alkalmazkodik az építészeti megoldásokhoz. Engedje szabadon alkotói fantáziáját! Az Alba Lux rendszerekkel többféle egyedi kívánság megoldható. Pont úgy, ahogy azt a homlokzati kép megkívánja. A különféle vonalvezetésű Alba Lux ajtók a gondosan és tudatosan kiválasztott kiegészítőkkel bármely építészeti stílushoz maradéktalanul illeszthetők.

Míg korábban az esztétikum mellett sokan a biztonságot emelték ki fő szempontnak a bejárati ajtó vásárlásakor, addig manapság egyre többen fogalmazzák meg elvárásként a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságot.

Igen sok szó esik arról, hogy ha régi ablakainkat új technológiával készült, korszerű nyílászárókra cseréljük, jelentősen csökkenthetjük lakásunk energiafogyasztását. Méltánytalanul kevés szó esik ugyanakkor a bejárati ajtókról, holott hőtechnológiailag lakásunk leggyengébb pontja lehet épp a bejárati ajtó. A rosszul szigetelő, esetleg rosszul beépített ajtón több energia (hő) szökik ki, mint a régi, szintén rosszul szigetelő ablakaink esetében. (Nagyobb a felülete, és gyakrabban nyitjuk-zárjuk mint ablakainkat).

 

Nézzük, milyen egy jó bejárati ajtó?

 1. Védelem, biztonság
  A bejárati ajtóval szemben támasztott elvárások sorából a fokozott biztonsági követelményt emeljük az első helyre. Az ajtók stabilitását a speciális bejárati ajtó profilok, a sarokmerevítő elemek és a biztonsági vasalat garantálja leginkább. A védelmet fokozza, ha az ajtópanelbe vagy a tömör elembe további merevítés kerül, és az is, ha a biztonsági vasalat több ponton záródik, valamint ha az üveg ún. biztonsági. Az Alba Lux bejárati ajtók alapáron kiemelésgátlóval ellátott ajtópánttal készülnek, ami különösen a kifelé nyíló ajtóknál fontos. A Roto Safe C a cilinderműködtetésű – a kulcs elfordításakor reteszeli a főzárat és a kiegészítő záródási pontokat – mechanikus többpontos ajtózár családunk, melynek tagjai alkalmazhatóak bejárati ajtókhoz valamint DIN EN 179 szabvány szerinti vészkijárati ajtókhoz és DIN EN 1125 szabvány szerinti pánikajtókhoz.
 2. Stílusos megjelenés
  Az, hogy otthonunk külső képe harmonikus-e vagy sem, nagyban függ az ablakok, a teraszajtók és a bejárati ajtó egységes megjelenésétől. A bejárati ajtónál választható az üvegezés, a tömör és üveges részek kombinációja (lux01-22), és az ajtópanel típus. A víztiszta üvegen kívül ornament üveget is kérhet. A panelos bejárati ajtóhoz tömör és üvegezett dekorpanelek szolgálnak díszítő elemként. A fehér szín mellett igény szerint egy vagy két oldalon színes vagy külső oldalon alumínium rátétes megoldások közül választhat.
 3. Hő- és hangszigetelés
  Egy igazán jó hőszigetelő ajtó előnyeit nem csak télen élvezhetjük, amikor bent tartja a meleget, hanem nyáron is, amikor viszont kint tartja azt. A hangszigetelés a forgalmas utca vagy lépcsőház zaját csökkenti.
 4. Automatizálás, kényelem
  A ROTO Safe E biztonsági zárral ajtaja egyszerűen nyitható távirányítóval vagy beléptető rendszerrel.